Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Photography and writer Nota Kimothoi© Νότα Κυμοθόη

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Νότα Κυμοθόη "Τελετή έναρξης της Δ.Ο.Α. στην ιερή Πνύκα"

                                                       φωτογραφία της Νότας Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη"Τελετή έναρξης της Δ.Ο.Α. στην ιερή Πνύκα"

Μετά τη δροσερή βροχούλα, κι ενώ είχε καταλαγιάσει όλη η φύση, μέσα στην ολοκάθαρη ατμόσφαιρα και με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, έγινε σήμερα το απόγευμα η έναρξη των εργασιών της 57ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετόχους, στην ιερή Πνύκα.
Την κύρηξη της έναρξης των εργασιών της Δ.Ο.Α έκανε ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Α. κος Μιχάλης Φυσεντζίδης, ενώ χαιρετισμούς έκαναν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Α. κος Τόμας Μπάχ παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού κι Αθλητισμού κου Γιώργου Βασιλειάδη, των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, των προσκεκλημένων και των Νέων της Δ.Ο.Α. και πλήθους κόσμου.
Μετά την ομιλία του Υφυπουργού ακούσαμε από τη χορωδία τον Ολυμπιακό Ύμνο (Ποίηση Κωστή Παλαμά):

Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατέρα
του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού.
Κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα
στη δόξα της δικής σου γης και τ 'ουρανού.
 
Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι
Στων ευγενών αγώνων λάμψε την ορμή
Και με το αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι
και σιδερένιο πλάσε και άξιο το κορμί. ( δις )
 
Κάμποι, βουνά και θάλασσες φέγγουνε μαζί σου
σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός.
Και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου ( δις )
Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο, κάθε λαός. ( δις )



φωτογραφία της Νότας Κυμοθόη


Ήταν και η ημέρα της εορτής του πατέρα σήμερα και ο ύμνος ήταν συγκίνηση μεγάλη, στην ιερή Πνύκα, εκεί όπου βρισκόταν ο αρχαίος Ναός του Σωτήρος Διός!..
Αγνέ πατέρα, Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο, του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού. Κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα στη δόξα της δικής σου γης και τ΄ουρανού!..
φωτογραφία της Νότας Κυμοθόη
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με απονομή τιμητικών διακρίσεων χρυσή "Ολυμπία" στον Ser Miang Ng μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη Σιγκαμπούρη. Απονομή τιμητικής διάκρισης χρυσή "Αθηνά" στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Δημοκρατίας της Κορέας και τιμήθηκε με τον Άθλον Μεγάλης Χορηγίας ο κος Gordon Tang για την όλη του υποστήριξη στο έργο της Δ.Ο.Α.
φωτογραφία της Νότας Κυμοθόη

Την εκδήλωση πλαισίωσαν τραγουδιστές με ερμηνεία τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη και το πρόγραμμα παρουσίαζε ο κος Κωστάλας, ενώ τρεις νεαρές κοπέλες της Δ.Ο.Α. απήγγειλαν ένα ωραίο ποίημα του Τάκη Δόξα για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Παρευρισκόμενοι ήταν ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος πλάι-πλάι με την κα Πετραλιά και τον ιερέα της ιερής Μητρόπολης Αθηνών και παραπλεύρως σε απόσταση ήταν στα πρώτα καθίσματα κοντά με τον νυν Υφυπουργό και ο κος Καραμανλής.
Η έναρξη της τελετής της Δ.Ο.Α στην ιερή Πνύκα, έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας και τις ευχές για καλές εργασίες.

© Nότα Κυμοθόη 2009Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Οι φωτογραφίες και το κείμενο ανήκουν στη συντάκτη της σελίδας

© Nότα Κυμοθόη



Δεν υπάρχουν σχόλια: